Jagnjetina pečena u pećnici

29/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Neosporno najukusnija jagnjetina je spremljena u pećnici, bilo kakve rasprave su suvišne "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano321
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso isecite na velike porcije, pospite solju, alevom paprikom i nanom. Naprskajt uljem i rukama dobro natrljajte meso. Ostavite ga tako da odstoji oko 2 sata.

Isecite na sitno luk i nanu, sipajte ulje u posudu za pečenje i promešajte sa začinima. Iskidajte grančice ruzmarina i njih takođe stavite u luk.

Operite pirinač i dodajte ga, dobro promešajte, sipajte vodu do sredine posude. Poređajte i začinjene porcije jagnjetine.

Pokrijte posudu za pečenje poklopcem i zalepite testom koje treba da zamesite od brašna i vode. Ako vaša posuda nema poklopac možete da je prekrijete aluminijumskom folijom.

Stavite je u pećnicu, ali na umerenu vatru, ne manje od 2 sata. Što se duže peče, to će meso biti uksnije, odvaja se od kostiju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti