Hrskava krilca i parti bataci pečeni u rerni

29/04/2018
"Šta će vam rerna ako u njoj ne pečete hrskava pileća krilca i parti batake "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano227
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1.5 kg i parti bataci
  • maslac - 100 g
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 čen, krupniji
  • čips od krompira - 1 šolja, izmrvljen u avanu
  • krompir pire - 4 supene kašike, u prahu
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • suvo povrće - 6 supenih kašika *
  • beli luk - 1 supena kašika, u granulama
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca i parti batake očistite i operite.

Prebacite ih u šerpu, prlijte hladnom vodom i stavite na vatru da voda provri. Čim provri, merite 5-6 minuta i skinite sa vatre.

Ocedite u đevđiru.

Suve sastojke pomešajte u odgovarajućoj posudi.

Maslac ugrejte u tiganju sa jednom kašičicom ulja i jednim čenom belog luka, isečenog na dva dela.

Batake i krilca prebacite jedno po jedno u ugrejan maslac, okrenite i prebacite u posudu sa suvim sastojcima.

Svako krilo i batak uvaljajte laganim pritiscima, i prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite oko 20-25 minuta u prethodno ugrejanij rerni na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom, dok ne dobiju zlatn koricu.

Servirajte raspoređene u posudu sa tartar sosom.

Prijatno!
*Povrće je samleveno u električnoj kafe mašini - praziluk, paškanat, crni luk, šargarepa, crvena paprika.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija