Baklava sa kremom i orasima

29/04/2018
"Raskošna baklava kojoj nije potrebna reklama "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije25
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano547
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca, dodajte šećer i vanilu, brašno i deo hladnog mleka, mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Na tihu vatru stavite šerpu sa preostalim mlekom, sipajte smesu od jaja i kuvajte dok se ne zgusne krem, uz neprestano mešanje.

Gotov krem skinite sa vatre i stavite maslac u njega, mešajte dok ne upije krem, ostavite da se ohladi. Namažite jednu koru rastopljenim maslacem, stavite drugu, ponovo namažite maslacem i stavite treću.

Namažite maslacem, stavite malo krema i uvijte u rolat. Tako uradite sa svih 15 kora.

Poređajte rolate u prethodno namazan, sa malo maslaca, pravougaoni pleh. Isecite rolate na male komade i namažite preostalim maslacem.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Skuvajte sirup tako što u šerpu sipate vodu i sipate šećer, sok od limuna i maslac, kad provri, skinite sa vatre.

Prelijte vrelu baklavu sirupom i odozgo stavite mlevene orahe.

Dobija se neverovatno ukusan izazov. Servirajte hladnu.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti