Ćufte islim kebap

29/04/2018
"Pravo kulinarsko remek-delo iz turske kuhinje - neka vam je slatko "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano167
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isečemo po dužini na tanke tračice, posolimo i ostavimo desetak minuta da se ocedi u đevđiru od crne vode. Operemo, ocedimo i pečemo na roštilju, prethodno, namazan uljem.

U mleveno meso dodajemo so, sitno iseckan crni luk, biber, peršun, kumin i dobro promešamo.

Dobro je da mleveno meso, pomešano sa drugim sastojcima odstoji neko vreme, da se začini.

Stavljamo pečene kriške patlidžana u krst i preko stavljamo ćufte, uvijamo patlidžanim i zabodemo čačkalicu za zube.

Odozgo stavljamo čeri paradajz i zvaršavamo kriškom paprike.

Prelivamo odozgo i okolo mašću, posolimo i stavljamo da se peče u rerni na 220 stepeni. Peku se oko 25 minuta.

Paradajz pire pomešamo sa 1 supenom kašikom brašna i prelivamo ćuftice.

Pečemo dok ne budu gotove, dok se sos ne zgusne.

Posipamo peršunom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija