Ćufte islim kebap

29/04/2018
"Pravo kulinarsko remek-delo iz turske kuhinje - neka vam je slatko "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano226
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće, jagnjeće
  • patlidžan - 2 duža
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • beli luk - 4 - 5 strukova
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isečemo po dužini na tanke tračice, posolimo i ostavimo desetak minuta da se ocedi u đevđiru od crne vode. Operemo, ocedimo i pečemo na roštilju, prethodno, namazan uljem.

U mleveno meso dodajemo so, sitno iseckan crni luk, biber, peršun, kumin i dobro promešamo.

Dobro je da mleveno meso, pomešano sa drugim sastojcima odstoji neko vreme, da se začini.

Stavljamo pečene kriške patlidžana u krst i preko stavljamo ćufte, uvijamo patlidžanim i zabodemo čačkalicu za zube.

Odozgo stavljamo čeri paradajz i zvaršavamo kriškom paprike.

Prelivamo odozgo i okolo mašću, posolimo i stavljamo da se peče u rerni na 220 stepeni. Peku se oko 25 minuta.

Paradajz pire pomešamo sa 1 supenom kašikom brašna i prelivamo ćuftice.

Pečemo dok ne budu gotove, dok se sos ne zgusne.

Posipamo peršunom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti