Keks torta sa krem sirom

29/04/2018
"Najlakša i najukusnija torta, koju svako sam može kući da pripremi "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano199
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 200 ml
  • za krem
  • krem sir - 250 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna
  • šećer u prahu - 3 - 4 supene kašike
  • za pokrivanje torte i ukras
  • slatka pavlaka - 150 g, tečna
  • prirodna čokolada - 100 g
  • bela čokolada
  • orasi - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Fil pripremite tako što umutite slatku pavlaku. U posebnoj posudi umutite krem sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Dva fila pomešajte.

Keks potopite u sveže mleko. Poređajte na dno kalupa za tortu. Odozgo pokrijte delom fila.

Tako napravite nekoliko slojeva dok ne potrošite sastojke, tortu završite filom. Tečnu pavlaku ugrejte, nemojte da provri.

Dodajte prirodnu čokoladu, mešajte dok se ne rastopi. Tortu pokrijte ganašem. Nacrtajte šprcem ivice od rastopljene bele čokolade.

Drvenim štapićem napravite dekoraciju, prolazite nekoliko puta odozgo. Sa strane pospite mlevene orahe.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija