Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženi Pirinač»Kineski pirinač sa pilećim mesom

Kineski pirinač sa pilećim mesom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Kineski pirinač sa pilećim mesom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 6
30/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Pozajmljujemo iz kineske kuhinje njihov najpopularniji recept i sa radošću vam ga predstavljamo"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1.5 šolje
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • so
  • soja sos - 2 supene kašike
  • pileće meso - 200 g, od buta
  • povrće po izboru
  • šargarepa
  • kukuruz - iz konzerve
  • grašak - iz konzerve
  • mladi luk
  • pečurke - 3 - 4 komada, isečene na tanak polumesec
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvajte pirinač oko 20 minuta. Ne treba da bude skroz gotov.

Ocedite i ostavite da se ohladi. Skuvajte i pileće meso i isecite na male komade. Ugrejte ulje u dubokom tiganju na vatri i razbijte dva jajeta. Mešajte dok se prže, dok ne dobijete male komade.

Dodajte povrće i pržite, mešajte periodično oko 10 minuta. Dodajte pileće meso i pirinač, i lepo promešajte.

Kuvajte još oko 10 minuta i sipajte soja sos, začinite solju, ali nemojte preterivati, zato što je soja sos slan.

Nakon oko 5 miniuta skinite sa vatre. Servirajte tako što ukrasite mladim lukom, isečenim na romboide.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: