Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Sveži kupus sa lukom, mirođijom i paradajzom iz rerne

Sveži kupus sa lukom, mirođijom i paradajzom iz rerne

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Sveži kupus sa lukom, mirođijom i paradajzom iz rerne
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
30/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Kad želite da zamenite teška mesa sa nečim ukusnim i svežim - probajte naš sveži kupus sa lukom, mirođijom i paradajzom iz rerne"

Potrebni sastojci

  • sveže kupus - 1 glavica, srednja
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 struk
  • paradajz - 1 posudica
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
  • aleva paprika
  • biber
  • mirođija
  • peršun
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus isečemo na trake, šargarepu /oljuštenu/ sečemo na polumesec, luk sitno, zajedno sa belim lukom.

Paradajz očistimo od ljuske i sečemo na komade.

U šerpi sa ugrejanim uljem izdinstamo luk, beli luk, šargarepu i kupus.

Kad obim spadne, sipamo isečeni paradajz, alevu papriku, isečen peršun, mirođiju i lovorov list.

Prelijte vodom malo ispod sastojaka, dodajte so po ukusu i biber.

Prebacite u pleh i pecite u umerenoj rerni 35 minuta dok kupus ne bude gotov.

Servirajte posuto mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: