Piletina sa pavlakom i krompirićima u vatrostalnoj činiji

30/04/2018
"Ako u kulinarstvu ima ljubavnih trouglova, onda su piletina, pavlaka i krompir jedan od njih "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano534
  • Pregledi tokom meseca154
  • Pregledi tokom desmice26
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Kuvajte pileće batake oko 25 minuta ili da budu polugotovi. Za to vreme oljuštite i isecite krompir krupnije.

2. Ugrejte rernu na 200 stepeni u vatrostalnu činiju odgovarajuće veličine stavite krompir, začinite ih biberom, vegetom, malo soli (pazite, zato što u vegeti ima soli), peršun i mladi luk. Pospite uljem, lepo promešajte i sipajte bujon u kome ste kuvali pile - onoliko koliko je potrebno da pokrije krompir.

3. Pecite dok voda ne ispari i stavite batake. Vratite u rernu da se malo zapeku, koliko da kožica dobije boju - 10-12 minuta.

4. Pomešajte pavlaku sa majonezom i belim vinom. U njih izrendajte kačkavalj - pile će biti ukusnije ako budete koristili aromatičniji kačkvalj (ja koristim parmezan). Stavite i topljeni sir, beli biber i malo soli po ukusu, i razredite sa još bujona, zavisi koliko želite da sos bude gust. Njime prelijte jelo i pecite dok ne dobije lepu boju.

5. Servirajte posuto svežim peršunom.

Prijatno!

Napomena: Nisam koristila poklopac na činiji, ali ako želite možete da ga upotrebite za pečenje krompira, i na polovini pečenja ga skinite, da bi bujon mogao da ispari.

Druga varijanta je da kuvate sve zajedno poklopljeno, da ne kuvate piletinu prethodno, ali dobro je da probate oba načina i da izaberete koji je bolji za vas.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija