Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći želuci i srca sa mladim belim lukom

Pileći želuci i srca sa mladim belim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Pileći želuci i srca sa mladim belim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
30/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Sočni i aromatični, aromatični i neodoljivi - kako god da ih opišete, nećete pogrešiti, neverovatni su"

Potrebni sastojci

  • pileći zeluci - 200 g
  • pileća srca - 350 g
  • maslac - 70 g
  • ulje - 30 ml
  • mladi beli luk - 7 - 8 strukova
  • mladi luk - 2 struka
  • biber - 2 prstohvata, sveže samleven
  • aleva paprika - krupnije samlevena ili tucana - 2 prstohvata
  • belo vino - 150 ml
  • peršun - za posipanje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Dobro operite pileće iznutrice i lepo ocedite od vode i krvi. Srca prepolovite, a želuce isecite na tri dela. Stavite alevu papriku i biber, malo soli, i promešajte.

2. Iseckajte mladi beli luk i stavite ga na umerenu vatru sa uljem i polovinom maslaca. Pospite malo soli da brže omekšaju.

3. Nakon minut dodajte srca i želuce i pržite još minut-dva, nakon toga stavite i preostali maslac. Smanjite vatri i kuvajte poklopljene 10 minuta.

4. Sipajte vino i malo vode i nastavite da kuvate još 30-40 minuta na tihoj vatri, s vremena na vreme pratite i sipajte po malo vode, da maslac ne potamni mnogo.

5. Čim pileće iznutrice omekšaju i ostanu na masti, skinite ih sa vatre i ostavite ih tako da dstoje nekoliko minuta, nemojte skidati poklopac.

6. Servirajte posute sveže iseckanim peršunom. Odlčno predelo ili meze za vino ili pivo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: