Zdravi hrskavi keksići sa ovsenim pahuljicama

30/04/2018
"Nemojte se svađati sa decom kako preteruju sa slatkišima, nego im prpremite hrskave keksiće sa ovsenim pahuljicama "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano470
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. U posebnoj pomešajte ovsene pahuljice, mlevene lešnike, vanilu i zaslađivač.

2. Sjedinite dve smese, laganim pokretima stavljajte malo po malo lešnika u belanca.

3. Ugrejte rernu na 130 stepeni i pripremite pleh, oblžen papirom za pečenje. Stavite po kašiku od smese na rastojanju jedno od drugog, oblikujte keksiće po želji.

4. Pecite oko 50 minuta i smanjite na 100 stepeni još 10-15 minuta, nakon toga isključite rernu i ostavite kolače unutra dok se ne ohlade. Tako će se dobro osušiti i biće hrskavi.

5. Čuvajte u hermetičko zatvorenoj posudi da ne omekšaju.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti