Čorba od pečuraka sa prazilukom i krompirom

30/04/2018
"Kulinarska magija je kada sakupiš najobičnije sastojke i dobiješ mirisnu čorbicu, koju ne možeš da prestaneš da jedeš "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano172
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite šargarepu i krompir na kockice, praziluk i beli luk sitno iseckajte.

Pečurke očistite od zemlje, odvijite krenje, a kapice oljuštite, nakon toga ih možete brzo oprati, da ne upiju vodu. Isecie i njih na komade srednje veličine.

Ugrejte ulje u šerpi i prvo propržite šargarepu sa psrtohvatom soli, nakon toga redom i u intervalu od po 3-4 minuta dodajte praziluk, beli luk, paradajz i pečurke. Kad stavite poslednje, dodajte i maslac, zato što pečurke upiju veliki deo masti.

Kuvajte nekoliko minuta mešajući i sipajte oko 1.2 l vode i kockicu bujona sa majčinom dušicom. Za više ukusa dodajte i kašiku vegete ili drugi začin od povrća.

Čim supa provri stavite i krompir, i kuvajte 20 minuta, nakon toga isključite ringlu i ostavite tako da se ohladi - da je topla, li ne i vrela. Ako se voda smanjila mnogo, sipajte.

Umutite žumance sa kiselim mlekom i dva prstohvata soli i u njih sipajte kutlaču bujona, nakon toga sipajte zapršku u čorbu i mešajte.

Čorbicu od pečuraka servirajte toplu, posutu iseckanim svežim peršunom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija