Čorba od pečuraka sa prazilukom i krompirom

30/04/2018
"Kulinarska magija je kada sakupiš najobičnije sastojke i dobiješ mirisnu čorbicu, koju ne možeš da prestaneš da jedeš "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano192
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • praziluk - 12 g (1 veliki struk)
  • krompir - 2 srednja
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 4 - 5 supenih kašika
  • bujon - 1 kockica, od povrća ili teleći
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, pune
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • so - po ukusu
  • ulje - oko 90 ml
  • maslac - 20 g
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite šargarepu i krompir na kockice, praziluk i beli luk sitno iseckajte.

Pečurke očistite od zemlje, odvijite krenje, a kapice oljuštite, nakon toga ih možete brzo oprati, da ne upiju vodu. Isecie i njih na komade srednje veličine.

Ugrejte ulje u šerpi i prvo propržite šargarepu sa psrtohvatom soli, nakon toga redom i u intervalu od po 3-4 minuta dodajte praziluk, beli luk, paradajz i pečurke. Kad stavite poslednje, dodajte i maslac, zato što pečurke upiju veliki deo masti.

Kuvajte nekoliko minuta mešajući i sipajte oko 1.2 l vode i kockicu bujona sa majčinom dušicom. Za više ukusa dodajte i kašiku vegete ili drugi začin od povrća.

Čim supa provri stavite i krompir, i kuvajte 20 minuta, nakon toga isključite ringlu i ostavite tako da se ohladi - da je topla, li ne i vrela. Ako se voda smanjila mnogo, sipajte.

Umutite žumance sa kiselim mlekom i dva prstohvata soli i u njih sipajte kutlaču bujona, nakon toga sipajte zapršku u čorbu i mešajte.

Čorbicu od pečuraka servirajte toplu, posutu iseckanim svežim peršunom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti