Jaja sa kremom od spanaća iz rerne

30/04/2018
"Ovo nisu samo jaja pripremljena na brzaka, nego pravo kulinarsko remek-delo koje zaslužuje naše aplauze "
Priprema15 min.
Kuvanje33 min.
Ukupno48 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano360
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Sitno iseckajte luk i spanać. Beli luk isecite na kriške, a kačkavalj izrendajte.

2. Ugrejte dve kašike ulja, zajedno sa maslacem na umerenolj vatri i u njima izdinstajte luk 4-5 minuta i dodajte spanać. Kad omekša i on stavite i beli luk i kratko kuvajte dok ne pusti mirise.

3. Odjednom sipajte brašno i mešajte 1 minut da se zaprži. Dobićete gustu pastu od spanaća.

4. Sipajte iz tri dela mleko, uz neprestano mešajte i kuvajte dok ne dobijete spanać-bešamel sos gustine po vašoj želji. Začinite biberom i solju po ukusu i sipajte rendani kačkavalj. Mešajte još minut dok se ne rastopi i skinite sa vatre.

5. Prebacite bešamel krem u pleh i odozgo izmrvire sir, razbijte jaja i naprskajte sa malo ulja, soli i mirođijom.

6. Stavite u ugrejanu rernu na 200-220 stepeni dok jaja ne budu gotova - oko 12 minuta.

Jelo servirajte toplo, posuto iseckanim svežim peršunom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti