Tortilja epanjola

30/04/2018
"Da ne probate tortilju epanjolu je kao da odete u Barselonu i da ne posetite Sagrada Familija "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano323
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i operite krompir i luk.

Ugrejte ulje u tiganju. Ljuštilicom isecite krompir na komade, a luk na velike kockice. Pržite ih zajedno na umerenoj vatri dok ne omekšaju.

U veliku posudu stavite jaja. Dodajte so i bujon. Mutite štapnim mikserom.

Izvadite krompir i luk rešetkastom kašikom. Stavite ih u jaja.

Uz pomoć drvene spatule malo izgnječite krompir.

Uugrejan i tiganj stavite 1 supenu kašiku masti, u kojoj ste pržili krompir.

Sipajte smesu unutra.

Smanjite vatru (kod mene je od 1-10, ja pečem na 4). Dobro ispecite sa obe strane.

Okrenite na tanjir, veći od prečnika tiganja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti