Preliveni kolač sa starim milibrotom (kozunakom)

30/04/2018
"Stari milibrot je super razlog da pripremite ukusan preliveni kolač "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • milibrot - 2 komada
  • šećer - 6 šolja
  • voda - 3 šolje
  • viski - 3 supene kašike
  • urme - 100 g
  • orasi - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte orahe i izvadite jezgra, malo ih izlomite i pecite na suvom tiganju. U odgovarajuću posudu stavite vodu da provri i dodajte šećer. Mešajte neprestano dok se šećer potpuno ne rastvori.

Odvojite koštice od urmi i dodajte ih u sirup, stavite tri kašike viskija. Kuvajte dok se ne zgusne. Isecite milibrot na kriške debljine oko 2 prsta.

Pripremite posudu sa dnom koje se skida, obložite ga papiro za pečenje. Svaku krišku milibrota potopite u topao sirup i poređajte u kalup.

Da bi se dobro rasporedite, ako je potrebno izlomite neke kriške. Na svaki red odozgo stavljajte urme i pospite orasima. Odozgo nastavite da ređate milibrot dok ga ne potrošite.

Lagano pritisnite da poravnate kolač i da ga oblikujete. Prelijte ga preostalim sirupom i ostavite da odstoji jednu noć u frižideru.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti