Pikantna boranija

01/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Ovaj recept je sa grafita Hrana za dušu "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano450
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • paprika - 1 komad, zelena
  • celer - 1 struk
  • kajenska papričica - 1 komad, ili po ukusu, suva
  • paradajz pire - 200 ml
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna
  • šećer - 1 kašičica
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • so
  • biber
  • ulje - 80 - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Luk, beli luk, kajensku papričicu, celer i zelenu papriku sameljemo u blenderu. Treba da se pretvori u kašicu.

2. Zapržimo u zagrejanom ulju na slaboj do srednjoj vatri 3-4 minuta. Dodajemo paradajz pire, šećer i alevu papriku i kuvamo još 1-2 minuta nakon čega stavljamo boraniju i zapržimo i nju lagano, neprekidno mešajući.

3. Začinjavamo solju i biberom i nalivamo toplu vodu (3 prsta iznad nivoa pasulja).

4. Kuvamo dok ne omekša i boranija ne bude gotova i dodatno začinjavamo sa suvom mirođijom.

Beleška: Ako je voda uvrela, dolivamo dodatno. Pitanje ukusa je da li vam se sviđa da jelo bude ređe ili gušće.

Pitanje ukusa je takođe i koliko ćete kajanske papričice staviti. Ja stavljam jednu papričicu i to je dovoljno da prijatno zaljuti celo jelo, ali ako ste ljubitelji ekstremnije ljutog, stavite dve ili tri papričice.

Servirajte sa kiselim mlekom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti