Mlečni hlepčić s maslacem

03/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Topao hleb i maslac - ima li nečeg ukusnijeg na svetu "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano84
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 200 stepeni;
Pljosnata posuda zapečenje pokrivena papirom.

U posudi se pomešaju kvasac, mleko i šećer. Promeša se i ostavlja da se aktivira 10-15 minuta.

U posudu miksera se sipa brašno, mleko sa naraslim kvascem, 30 g maslaca u parčićima i so. Zamesi se na sporoj brzini u loptu - glatku i nelepljivu. Izvadi se i stavlja u blago podmazanu posudu, pokriva se folijom i ostavlja se da naraste.

Naraslo testo se stavlja na radnu površinu i rukama se istegne u pravougaonilk. Počne se uvijanje sa jedne strane rolata do sredine, isto se radi i s druge strane ka sredini. Krajevi se uštinu.

Okreće se, oblikuje se u hleb i stavlja se u posudu za pečenje. Posipa se brašnom i ostavlja da naraste 20 minuta.

Oštrim nožem se prave razrezi po dužini i u njih se stavlja još 30 g maslaca, Razrezi se napune maslacem.

Peče se na 200 stepeni dok korica ne bude hrskava. Tokom pečenja dobro je da se naprska vodom.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti