Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa sušenim paradajzom i tri vrste sira

Špagete sa sušenim paradajzom i tri vrste sira

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Špagete sa sušenim paradajzom i tri vrste sira
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
03/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Svet je poludeo za ovom testeninom sa sušenim paradajzom, probajte i razumećete zašto"

Potrebni sastojci

  • špagete - oko 300 g
  • pavlaka za kuvanje - 500 ml
  • rokfor - 100 g
  • gauda - 200 g
  • topljeni sir - 70 g
  • sušeni paradajz - 80 g (ili dehidrisani ili odstajali u tegli s maslinovim uljem)
  • beli biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • beli luk u prahu - po ukusu
  • pesto - 4 kašike, od bosiljka
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prvo se pozabavite sosom od sireva, tako što za njega zagrejete pavlaku na umerenoj do slaboj vatri. Namrvite sir rokfor, gaudu narendajte na rende, a topljeni sir iskidajte u manje parčiće. Stavite sve sireve u pavlaku, odvajajući jedan deo gaude za posipanje jela na kraju.

2. Mešajte sos dok se ne istope sirevi i stavite beli luk, so po ukudu i beli biber. Kuvajte još 2-3 minuta i sklonite s vatre.

3.Skuvajte špagete u posoljenoj vodi sa dve kašike ulja prema uputstvu proizvođača. Dobro je da ostanu al dente. Čim su gotove prelijte hladnom vodom i dobro ocedite. Začinite ih pestom od bosiljka.

4. Stavite sos na slabu vatru i dodajte sušeni paradajz, isečen na parčiće veličine po vašoj želji. Stavite i špagete i sve promešajte.

5. Sklonite sa vatre i servirajte odmah, posipajući svaku porciju odvojenom gaudom (možete da stavite i dodatno parmezan, ako više volite).

Beleška:

Ako je sušeni paradajz koji koristite dehidriran, treba obavezno da ga natopite u mlakoj vodi bar sat-dva da omekša.

Druga i brža varijanta ja da ga stavite u vodu uz špagete koji vru 5-6 minuta pre nego što su gotovi, ali ja to lično nisam probala.

Ako je paradajz iz teglice i stajao je u maslinovom ulju, onda je pogodan za direktnu konzumaciju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: