Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa piletinom, pečurkama i sirom

Lazanja sa piletinom, pečurkama i sirom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Lazanja sa piletinom, pečurkama i sirom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
08/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Da spremiš aromatičnu lazanju nije teško, teško dolazi posle kad treba da kažeš - ne, nemojte da mi sipate treću porciju"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 350 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šaragrepa - 1 komad
  • pileće meso - 500 g
  • pečurke - 250 g
  • pileći bujon - 200 ml
  • so
  • biber
  • kačota - 150 g, sir
  • gauda - 150 g, sir
  • čedar - 150 g, sir
  • Za Bešamel
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 kašike, pune
  • sveže mleko - 500 ml
  • so - 1 prstohvat
  • oraščić - 1 prstohvat
  • zeleni začini - miks, suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se isecka na sitno i zaprži u malo masnoće.

Nakon što se zarumeni dodaju se očišćeni i isečeni na sitno luk, beli luk, šargarepa i pečurke, Nakon što omekšaju doliva se gotov pileći bujon.

Sos se ostavlja da vri oko deset minuta.

Bešamel se sprema tako što se u manjoj šerpici istopi maslac, stavlja se brašno i meša se da ne zagori. U tankom mlazu se naliva toplo sveže mleko. Meša se da se ne formiraju grudvice dok se ne zgusne. Sos se začinjava solju i oraščićem.

Na dno posude za pečenje se stavlja nekolikon kašika bešamela, odozgo kore, preko njih sos od piletine i pečuraka. Ide red od tri vrste kačkavalja, a preko njih opet kore. Tako se ređa dok se ne istroše sastojci.

Skroz na kraju se završava korama, belim sosom i sirom.

Lazanja se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne dobije lepa zlatasta korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: