Krompir sa graškom na indijski način

08/05/2018
"Sa pravim začinima, čak se i običan krompir sa graškom pretvara u neodoljivo ukusnu gozbu "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte, a krompir na krupnije zalogaje.

Paradajz stavite u blender zajedno sa belim lukom i đumbirom i napravite pire.

U ugrejanom ulju propržite luk, dok ne počne da postaje providan.

Dodajte paradajz pire, začine (bez peršuna), promešajte i kuvajte oko 5 minuta.

Nakon toga dodajte krompir, 1 šolju vode i so po ukusu. Pokrijte i ostavite oko 10 minuta.

Smanjite vatru i dodajte grašak. Ako je potrebno stavite još soli. Ostavite da se krčka još 10-ak minuta ili dok povrće ne bude gotovo.

Kad bude gotovo pomešajte sa iseckanim peršunom.

Prilikom serviranja stavite malo sveže isceđenog limuna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija