Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Postan paprikaš sa artičokom i krompirićima

Postan paprikaš sa artičokom i krompirićima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Postan paprikaš sa artičokom i krompirićima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
10/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Top predlog za ukusan paprikaš bez mesa, ne propustite da iskoristite"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada, veliki
  • artičoka - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, velika, zelena
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • koncentrat paradajza - 1 kašičica
  • ulje - 125 ml
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • selen - 3 velika prstohvata (suv)
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • Za garniranje
  • paprika - 1 komad, suva, crvena, sitno izmrvljena
  • peršun - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i zelenu papriku i pržite dok ne omekšaju u ulju zagrejanom na umerenoj vatri. Stavite lovorove listove, so i biber.

2. Narendajte i dodajte paradajz zajedno s koncentratom od paradajza. Kada ga koristim, ne dodajem alevu papriku, jer se i bez nje jelo dovoljno oboji. Kuvajte nekoliko minuta i nalijte oko 1300 ml vode ( u procesu kuvanja dolivajte, ako je neophodno).

Dok čekate da provri pozabavite se preostalim povrćem.

3. Krompir oljuštite i isecite na krupne parčiće, a artičoku očistite od spoljašnjih tvrdih listova i vlasi u unutrašnjosti ako ima takvih. Isecite je na četvrtine.

4. Stavite u kipući bujon prvo artičoku, a nakon 5-6 minuta i krompir. Začinite sa još soli i selenom. Kuvajte dok ne bude gotovo povrće oko 18-20 minuta.

5. Servirajte paprikaš vruć, posut namrvljenom, suvom crvenom paprikom (može i ljuta) i sveže iseckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: