Lagan kolač s karamelizovanim breskvama

14/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3209
"Zašto obožavamo lagane kolače - zato što su ukusni i možemo da ih pravimo svaki dan "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer se umute dok se ne dobije gladak i vazdušast krem. Nakon toga u njih se dodaju dve vanile zajedno sa svežim mlekom, Ponovo se muti. Sledi brašno i u njemu promešan prašak za pecivo. Nakon što se i oni dodaju sve se meša mikserom dok se ne dobije vazdušasta smesa. Kora se ostavlja sa strane.

Sledi karamelizovanje breskvi. Šećer se stavlja u tiganj i čeka se da počne da se topi. Kada se to desi i dobije se karamel boja, sklanja se sa ringle i odmah se raspoređuje u dobro podmazanu posudu za pečenje ili drugi kalup po želji.

Preko karamela, dok je još vruć, ređaju se breskve iz kompota. Preko njih se raspoređuje i testo.

Kolač se peče u umerenoj rerni dok ne bude gotov. Nakon što se ispeče kolač se izvadi iz rerne i okreće na drugu posudu, tako da breskve budu odozgo.

Po želji, pre nego što se okrene, kora se sirupira sokom od kompota.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija