Penjurlija bez jaja, mešena u mini pekari

14/05/2018
"Brza penjurlija, koju ćete probati sa zadovoljstvom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano493
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 120 ml
  • voda - 180 ml, topla
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 30 ml
  • sveži kvasac - 20 g
  • brašno - 550 g
  • sir - za posipanje
  • ulje - za premazivanje
  • susam - za posipanje
  • šećerni sirup - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kvasac i šećer u topčloj vodi, dodajte ugrejano sveže mleko i sipajte smesu u mini pekaru.

Dodajte ulje, so i na kraju brašno, uključite mini pekaru na program za mešenje i nadolaženje.

Izvadite nadošlo testo i podelikte ga na dva jednaka dela. Svakik deo razvucite na tanku pravoluganu koru, namažite je uljem ik pospite sirom (količina po izboru).

Savijte kore na dva dela i posle ponovo na dva dela kao koverat, stavite koverat u pleh, namazan uljem, isecite po dijagonali na dva dela i odozgol namažite uljem.

Uključite rernu na 180 stepeni i kad se ugreje stavite pleh u nju, pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite gotovu penjurliju i namažite je hladnim sirupom, prethodno pripremljenim od 2 supene kašike vode i 2 supene kašike šećera, pospite penjurliju susamom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti