Špageti sa tunjevinom i sosom od pavlake

15/05/2018
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1537
"Fantastično ukusne i toliko lake za pripremu, da je prava šteta ako ih ne probate još danas "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • špagete - 220 g
  • pavlaka za kuvanje - 300 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • topljeni sir - 135 g
  • tunjevina - 160 g, iz konzerve
  • crni luk - 1 glavica, srednje veličine
  • so - po ukusu
  • bosiljak - sveži listovi
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Crni luk veoma sitno naseckajte ili narendajte, pa ga upržite dok ne dobije laganu boju u maslinovom ulju uz dodavanje malo soli.

2. U luk dodajte izmrvljenu ribu, koju ste prethodno ocedili od tečnosti iz konzerve. Promešajte i pržite kratko.

3. Sipajte pavlaku, pa dodajte topljeni sir izlomljen na komade. Da bi se lakše istopio promešajte sve žicom, dok sos ne postane tečan i gladak. Začinite sve biberom i skinite sa vatre.

4. Špagete skuvajte al dente prema uputstvu sa pakovanja. Ocedite špagete i poslužite ih na sledeća dva načina po vašem izboru.

Jedan od njih je da ih promešate sa sosom, a drugi, da ih poslužite prelivene sosom.

Odozgo stavite mnogo sitno naseckanog svežeg bosiljka.

Brze, veoma ukusne špagete, koje će postati vaše omiljene špagete.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija