Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Janija»Ćureći paprikaš sa graškom

Ćureći paprikaš sa graškom

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
491011920
Ćureći paprikaš sa graškom
Fotografije: Veselina Gardeva
1 / 3
17/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Brz paprikaš da ukusno ugostite sve kod kuće"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • grašak - 500 g, zamrznut
  • paradajz - 1/2 komada, konzerva
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • krompir - 3 komada
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 125 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se operu. U šerpu se naliva voda u koju se stavlja jedna od šargarepa i jedna glavica luka - prethodno oljušteni i isečeni na sitno.

Njima se dodaje meso i ostavlja se da provri. Nakon što se to desi i bataci budu skoro gotovi, izvade se iz šerpe i ostavljaju sa strane, da budu iskidani kasnije.

U dubokom tiganju se pravi zaprška: Luk i šargarepe koji su ostali se iseku i zaprže u jako zagrejanoj pomešanoj masnoći - polovina maslaca i oko 1-2 kašike ulja.

To se radi da maslac ne zagori. Nakon što luk i šargarepa dobiju blago zlatastu preplanulost, dodaje im se aleva paprika i odmah nakon toga paradajz.

Dodaje se i malo bujona. Sledi red graška. On se dodaje, dok je cilj da se blago izdinsta i da upije ukuse ostalih sastojaka. U jednoj posudici se pravi smesa od brašna i u drugoj deo bujona.

Kada se brašno rastvori i u njemu nema grudvica smesa se sipa u zapršku i neposredno nakon toga se dodaje još tečnosti.

Na kraju kad zaprška provri, ona se dodaje u bujon i ostavlja se na vatri da se krčka.

Meso se iskida, koža se odstrani i ćuretina se dodaje u parpikaš. Ostavlja se da se krčka oko 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: