Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Ukusne pitice sa nadevom od jagnjećeg mesa

Ukusne pitice sa nadevom od jagnjećeg mesa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Ukusne pitice sa nadevom od jagnjećeg mesa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
21/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
17
"Pitice čiji ukus vredi milione"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 200 g, fine
  • jaja - 3 komada
  • jagnjeće meso - 200 - 250 g (od plećke ili buta)
  • ceđeno kiselo mleko - 4 kašike
  • mladi luk - 4 struka
  • kačkavalj - 150 g
  • nana - po želji
  • so - po želji
  • ulje - 4 - 5 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Meso sitno iseckajte i propržite ga u ulju, dok ne bude gotovo. Posolite i dodajte nanu. Ostavite da se malo ohladi.

2. Iseckajte mladi luk (samo pera), narendajte kačkavalj i dodajte ga mesu. Dodajte ceđeno mleko i dva blago umućena jajeta. Dobro promešajte smesu.

3. Razvijte kore za pitu i uzimajte dve po dve. Isecite ih na 3 uporedna pravougaonika i svako parče premažite umućenim trećim jajetom. Dodajte od nadeva i uvijte u trougao, tako da se spoje obe strane sa svih strana. Jaja će zalepiti kore, tako da je to lako.

4. Poređajte pitice u nauljenu tavu, koju ste obložili papirom za pečenje, pa ih premažite preostalim jajetom i posipajte preko kačkavalj, koji ste uzeli od nadeva ili dodatno narendali.

5. Ispecite sve na 180 stepeni dok ne porumeni.

Pitice su veoma ukusne i aromatične u koje ćete se odmah zaljubiti!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: