Đurđevdanska pastirska pita

21/05/2018
"Za praznik i ne samo za njega - ukusna Đurđevdanska pastirska pita "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite krompir da se kuva u posoljenoj vodi, Ugrejte ulje na umerenoj vatri i pržite luk, celer i paprike, isečene na sitne kockice. Možete sipati i dve kašike vode da se dinstaju.

Sipajte so i kad povrće bude gotovo (5-7 minuta) stavite mleveno meso ili iseckano meso i paradajz pire, mešajte da se dobro zaprži i sipajte malo vode.

Ostavite tako meso da se dobro skuva i da voda ispari, čim ostane na masti skinite sa vatre.

Sipajte u ovu smesu sa mesom i povrćem polovinu spanaća i nanu, sitno iseckane, i promešajte. Začinite sa još soli i bibera.

Kuvane i još tople krompire oljuštite i isecite krupnije u posudu, stavite komadiće maslaca, biber i so, i lepo izgnječite viljuškom. Maslac će se skoro momentalno rastopiti.

Sipajte iz dva puta sveže mleko, stavite preostali spanać, sitno iseckan i mešajte dok ne dobijete homogeno i mekano pire.

U pleh, ne mnogo veliki (28/18, moj je pravougani) rasporedite ravnomerno sloj smese od mesa, odozgo sipajte i poravnajte krompir pire, a na kraju prelijte umućenim jajima sa malo soli i kiselim mlekom. Pecite dok ne dobije zlatnu boju u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Prijatno i srećan praznik!
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti