Norveški jastozi u rerni

22/05/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj155323
"Delikates, koji treba da probate makar jednom u životu "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • norveški jastozi - 16 komada, srednje veličine
  • krupna so - 4 - 5 kašike
  • peršun - 4 - 5 kašike
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 60 ml (može i penušavo)
  • limun - 1 i 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni i dok se temperatura povišava, beli luk isitnite u avanu, zajedno sa 1 kašičicom krupne soli i peršunom sa malo maslinovog ulja dok ne dobijete namaz. Dodajte i ostalo maslinovo ulje i promešajte.

2. Na dno tepsije posipajte preostalu so i poređajte jastoge. Sipajte vino i rasporedite dobijeni namaz. Po želji, možete poprskati malo maslinovog ulja.

3. Pecite 10 minuta i izvadite ih na veliki tanjir za serviranje sa limunom, isečen na četvrtine.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija