Pileći bataci sa batatom i šargarepom u rerni

22/05/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Ako vam je dosadilo pile sa krompirom, onda probajte pileće batake sa batatom "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada, krupniji
  • batat - 2 komada, krupniji
  • ulje - 50 ml
  • šargarepa - 2 komada
  • pivo - 200 ml
  • voda - 100 ml
  • beli luk - 1 glavica
  • biber - 1/4 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1/4 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake očistite, operite i ocedite.

Stavite ih u kesu za pečenje, dodajte začine: alevu papriku, ljutu alevu papriku, biber, kumin, so, beli luk u prahu i batake dobro uvaljajte. Ostavite meso u kesi 30 minuta, da se marinira.

Ogulite batata i šargarepu i isecite uzdužno, na deblje trake. Stavite ih u kesu za pečenje. Stavite i cele neoljuštene čenove belog luka.

Dodajte ulje, pivo i vodu. Ako volite da jelo ima manje sosa, onda upola smanjite količinu piva i vodu.

Kesu stavite u tavu i probušite gornji deo na 1-2 mesta pomoću čačkalice za zube, kako se ne bi naduvala za vreme pečenja.

Tavu stavite u prethodno zagrejanu rernu na 160-180 stepeni (na srednju rešetku i sa uključenim ventilatorom) i pecite jelo oko sat vremena.

Pileće batake servirajte dobro prelivene sa sosom koji se stvorio tokom pečenja i garnirom od dinstanog batata i šargarepe.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti