Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjski filei sa pireom od crvenog sočiva i maslacem sa biljkama

Svinjski filei sa pireom od crvenog sočiva i maslacem sa biljkama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2486071160
Svinjski filei sa pireom od crvenog sočiva i maslacem sa biljkama
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
22/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Elegantno i ukusno, spremljeno specijalno za vas"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 600 g
  • crveno sočivo - 200 g
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • belo vino - 1 šoljica
  • biber
  • so
  • kumin
  • kurkuma
  • muskatni oraščić
  • šargarepa - 1 komad
  • maslac - 50 g
  • zeleni začini - bosiljak, peršun, vlašac, mladi luk
* merne jedinice

Način pripreme

Meso začinite biberom i solju. Stavite ga u tavu sa malo ulja i sipajte vino. Pecite, zajedno sa folijom, oko 30-40 minuta na oko 180 stepeni. Posle sklonite foliju i neka se dopeče još 10-15 minuta.

Može se manje ili više peći, zavisno od debljine mesa.

Dok se meso peče, skuvajte sočivo sa belim lukom i šargarepom. Kada se skuva, dodajte so, kurkumu, muskatni oraščić i kumin. Ispasirajte. Možete ostaviti neki deo neispasiran, ali ako više volite, možete napraviti i glatku smesu.

Zelene začine ispasirajte zajedno sa maslacem i tako ćete dobiti maslac sa biljkama. Možete ga koristiti za razna mesa ili za mazanje raznih vrsta hleba.

Naravno, začini mogu biti po želji, ali uvek je poželjno da imate nekoliko kockica maslaca sa biljkama u zamrzivaču. Servirajte meso preko pirea, a preko svakog parčeta stavite maslac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: