Dinstan jagnjeći but

22/05/2018
"Za praznik, za porodicu ili prosto kada želite da probate najukujsniju jagnjetinu - pripremite dinstani jagnjeći but "
Priprema20 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno260 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite bujon - šargarepu i paškanat, krompir i beli luk oljuštite i stavite u šerpu sa vodom. Ostavite da se krčka oko 45 minuta ili dok ne dobijete skoro pa kašu. Nakon toga izvadite povrće, a bujon procedite.

Jagnjetinu dobro operite i osušite krpom. U duboki tiganj stavite malo masti po ukusu i kad se ugreje u nju dodajte but, da se zapeče - po oko 1-2 minuta sa svake strane.

Uzmite jedan đevđir i stavite na šerpu sa bujonom. U đevrđir stavite meso, nakon toga pokrijte sa dva sloja folije za kuvanje. Ukljućite ringlu na srednju temperaturu. Ostavite da se dinsta oko 2-3 sata. Kad izvadite meso, ono ne treba da bude potpuno gotovo, zato što treba da ga pečete u rerni.

Rastopite maslac, u njega dodajte so, biber i origano. Kad skinete meso sa vatre, pažljivo ga namažite ovom smesom, prebacite u pleh i u njega dodajte 1, 2 čaše bujona. Stavite u veoma ugrejanu rernu dok ne dobije boju sa obe strane.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti