Pileći paprikaš sa jabukama i sajderom

24/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Nakon takvog jela nema potrebe da brinete za prljave tanjire, gosti će ih bukvalno počistiti "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada, donji
  • jabuke - 1 komad, zelena
  • sajder - 250 ml (ili jabukovo vino)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • krompir - 400 g (3 komada, srednji)
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 80 ml
  • voda - oko 500 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Luk i beli luk se samelju u blenderu zajedno sa ljutom paprikom. Zaprže se na slaboj do umerenoj vatri u ulju i prstohvatu soli 4-5 minuta.

2. Paradajz se oljušti i zajedno s šargarepom se pretvarta u pire pomoću blendera ili uređaja pogodnog za to. Dodaju se u luk, zajedno sa lovorovim listom i alevom paprikom. Dodaju se bataci i sve se zaprži još 4-5 minuta.

3. Naliva se sajder i kuva se dok ne ispari alkohol, nakon čega se stavlja i voda, prethodno zagrejana, da se ne zaustavi proces kuvanja.

4. Dodaju se so i aleva paprika i jelo se ostavlja da vri 25 minuta. Dodaje se voda ako se njen nivo mnogo smanji. Za to vreme se ljušti i na krupno iseče krompir i jabuka. Biramo vrstu zelene jabuke, jer je slatko-kisela i idealna za ovo jelo, ali može da se koristi i druga, nije problem.

5. Nakon što istekne 25 minuta, stavlja se krompir, a nakon 10 minuta i jabuka. Kuva se pod poklopcem još 10 minuta ili dok potpuno ne omekšaju sastojci.

6. Jelo se servira vruće, posuto peršunom ili iseckanim strukovima mladog luka.

Izuzetno pogodno za svakodnevnu ili prazničnu trpezu. Veoma ukusno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti