Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Italijansko predjelo sa pršutom

Italijansko predjelo sa pršutom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2173k216
Italijansko predjelo sa pršutom
Fotografije: marcheva14
1 / 2
24/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Rekli smo predjelo, vratite nazad četvrtu porciju"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - oko 270 g (1 list)
  • rikota - 300 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • parmezan - 50 g
  • sirova pršuta - 100 g
  • tikvice - 2 komada
  • so
  • biber
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Posuda za pečenje - prečnik 22 cm

Tikvice se iseku na tanke i široke lente. Može da se koristi ljuštilica za povrće.

U posudi se pomešaju rikota, pavlaka, parmezan, dodaje se so i biber, promeša se.

Kalup za pečenje se pokriva papirom.

Odvija se testo i oblikuje po dnu posude za pečenje, a pravi se i ivica.

Na dno se sipa smesa sa rikotom. U krug se poređaju tikvice, sledi krug pršute i tako dok se ne stigne do centra, a tamo se stavlja jedna ružica pršute.

Krajevi testa se savijaju na unutra, oblikuje se prstima kao prsten i posipa se susamom.

Peče se na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Servira se blago ohlađeno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: