Jagnjeći vrat sa pirinčem u rerni

25/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3114
"Probajte naš predlog i razumećete da je vrat u suštini najukusniji deo jagnjeta "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći vrat - 1 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 1 vezica
  • nana - 6 strukova, sveža
  • univarzalni začin - 1 kašika, začin za jagnjetinu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjeći vrat na odvojene porcije i pospite začinom za jagnjetinu i alevom paprikom.

Prelijte sa malo ulja i dobro natrljajte meso, pokrijte streč folijom i ostavite da se začini.

Isecite luk i nanu na sitno i operite pirinač. Sipajte luk u posudu za pečenje, pospite alevom paprikom, biberom i malo soli.

Promešajte i dodajte pirinač, nalijte tri šolje vode i stavite jagnjeći vrat.

Pokrijte posudu folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko sat i po.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija