Osvežavajući krem sa kupinama i maskarpone sirom

25/05/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Dajte nam kupine, maskarpone i 20 minuta u kuhinji i iznenadićemo vas ovim raskošnim desertom "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano71
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 500 g
  • kupine - 250 g, sveže
  • šećer - 6 kašika
  • šećer u prahu - 6 kašika
  • med - 1 - 2 kašike
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • rum - 3 - 4 kapi
  • bela čokolada - 30 g
  • mlečna čokolada - 30 g
  • menta - listovi za dekoraciju i svežinu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Kupine dobro operite i zatim dobro ocedite. Odvojite nekoliko za dekoraciju deserta, a ostale stavite u činiju i posipajte kristalnim šećerom. Neka odstoje tako nekoliko sati ili neka prenoće.

2. Zatim kupine ispasirajte viljuškom. NIje obavezno da pravite pire. Ocedite i odvojite malo soka sa strane.

3. U činiji pomešajte maskarpone sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i rumom. Stavite kašiku meda, pa tako odredite sami koliko će biti slatko. Dodajte i pasirane kupine i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

4. Isipajte u čaše i stavite u zamrzivač na 30 minuta do sat vremena, da se stegne, pa da dobijete nešto kao Semifredo.

5. Pre serviranja prelijte sokom od kupina, koji ste odvojili, pa narenadajte obe vrste čokolade. Garnirajte celim kupinama i svežim listovima mente.

Uživajte!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti