Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Jegulja na baskijski način

Jegulja na baskijski način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k949
Jegulja na baskijski način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
27/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Izazov sa smele gurmane, koji vole pikantne đakonije"

Potrebni sastojci

  • jegulja - 200 g (male slatkovodne jegulje)
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • kajanske papričice - 1 - 2 papričice, suve
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 90 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje na slaboj do umerenoj vatri i u njemu zapržite na veoma kratko filirane čenove belog luka i papričice - cele.

Čim beli luk prijatno zamiriše odmah sipajte jegulje, prstohvat soli i mešajte tako 2-3 minuta.

Možete da pojačate malo vatru, ali pazeći da beli luk ne potamni.

Sklonite sa ringle i sipajte u glinenu posudu ili takve male pojedinačne.

Tako napravljene jegulje u baskijskom stilu, vrsta al ahiji se serviraju i konzumiraju tople sa drvenom viljuškom.

Savet: Ako želite da ih spremite više ispržene, propržite prvo njih u maslinovom ulju sa ljutim paprikama, a kada su skoro gotove dodajte beli luk.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: