Kidana torta

Djina DimitrovaDjina Dimitrova
Početnik
13112
Kidana torta
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
29/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Nikada nije previše kasno da pripremite ukusnu tortu"

Potrebni sastojci

  • doza za kore
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1 šolja
  • šećer - 1, 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • amonijačna soda - 1/2 kesice
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • vanila - 1 komad
  • brašno - koliko je potrebno za meko testo
  • za premazivanje
  • marmelada - 1 šolja
  • cimet - 1/2 kašičice
  • orasi - 1 šolja, samleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i u njemu napravite udubljenje, u koje sipate dve vrste sode+umućena jaja+šećer+mleko+vanilu. Zamesite meko testo testo (koje se ne lepi po rukama).

Ovako pripremljeno testo ostavite da odstoji 10 minuta, a za to mesto pomešajte marmeladu+cimet+orahe. Podelite testo na dva dela, jedna deo razvucite u plehu, oblilno namazanim uljem.

Ovaj slonamažite pripremljenom marmeladom, a preko iskidajte drugi.

Pecite dok ne porumeni na 200 stepeni, 35 minuta (ja proveravam, zato što moja rerna nije sa stepenima, treba da porumeni odozgo i sa strane). Dok je još toplo pospite šećerom u prahu.

Vreme za pripremu kolača je 60 minuta, a samo za njegovo pečenje je potrebno 35 minuta. Posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: