Torta Berta

Djina DimitrovaDjina Dimitrova
Početnik
13112
Torta Berta
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
30/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Sjajna torta, spremljena za čas - ko može da odoli ovom predlogu"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 6 kašika
  • brašno - 7 kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • Za krem
  • kiselo mleko - 1 posudica, punomasno
  • šećer - 4 kašike
  • vanila - 2 komada
  • marmelada od šipka - 1/2 teglice
  • orasi - 1 šolja mleveni (može i drugo koštunjavo voće)
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo testo kao za patišpanj i pečemo dok čačkalica ne bude suva. Ostavljamo ga da se ohladi. Umutimo kiselo mleko sa šećerom i vanilom.

Prelivamo koru umućenim kiselim mlekom i ostavljamo da ga upije (možda jedan sat).

Preko mleka nanosimo marmeladu od šipka, pazeći da ga ne pomešamo s mlekom. Treba da je odvojen sloj šipka. Odozgo posipamo samlevenim koštunjavim voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: