Svinjetina sa boranijom i zelenim šljivama

30/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Jedinstvena kombinacija iz klasične bugarske kuhinje, koja će zaista ostaviti utisak na vas ukusom i aromom "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • meso - 1/2 kg, svinjetina
  • boranija - 1 kg
  • zelene šljive - 15 - 20 komada, dženarika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • uje - 3 kašike
  • mirođija - 1 vezica, sveža
  • čubar
  • peršun
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso i isečemo na parčiće. Dinstamo u ulju (3 kašike) i malo vode.

Kada omekša, ostane na masnoći i zarumeni se, dodajemo očišćenu i opranu, na parčiće isečenu boraniju, luk isečen na sitno, čenove belog luka i šljive.

Posipamo alevom paprikom i nalivamo litar i po vode. Kuvamo na tihoj vatri i tokom kuvanja solimo po ukusu i posipamo mirođijom isečenom na sitno, peršunom i čubrom.

Ako je neophodno možemo da zgusnemo jelo sa malo brašna, rastvorenog u vodi i da kuvamo još 1-2 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti