Rižoto sa miksom pečuraka i guščijom džigericom

02/06/2018
"Jedan neodoljiv predlog za poznavaoce dobre kuhinje -rižoto sa guščijom džigericom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Propržite sitno iseckan luk, mladi beli luk i šargarepu u maslinovom ulju. Kad bude skoro gotov dodajte pečurke i prstohvat soli. Kuvajte još 3-4 minuta, a za to vreme ugrejte vodu sa kockicom bujona.

2. Sipajte vino u povrće i sačekajte da se redukuje potpuno, nakon toga sipajte čašu pirinča, nemojte ga mnogo prati pre toga, da bi se sačuvao skrob i da bi postao kremast, što je važno za jedan rižoto. Pržite oko 1-2 minuta, mešajte da se ne zalepi za dno.

3. Sada dolazi važan detalj kod rižota - počnite da sipate topao bujon u delovima (baz iz tri puta), dok se jedan deo ne upije, nemojte sipati sledeći i neprestano mešajte. To se radi da bi se odvojio skrob i kao što smo rekli da bi pirinač bio kremast.

4. Prestanite sa sipanjem bujona kada procenite da je gotov, čak i ako ostane bujona, nema veze, nije porebno da sipate celu količinu. Pitanje je ukusa da li volite tvrđi ili kuvaniji. Preporučuje se da zrna ostanu cela i tvrđa. Dobro je da ovaj proces, tj kuvanje pirinča ne prelazi 17 minuta.

5. Stavite začine i so ako je potrebno. Poklopite gotov rižoto i stavite tiganj bez masti na jaku vatru.

Kad se dovoljn ugreje pecite guščiju džigericu, isečenu na tri dela od po približno 1 cm, nekoliko sekundi-minuta sa svake stane.

6. Sipajte u pirinač malo masti koja se odvojila od džigerice i promešajte. Odozgo stavite samu džigericu.

7. Svaku porciju servirajte sa komadićima džigerice i po želji - balsamiko redukcijom za ukras i jačinu ukusa.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija