Punjene jagode

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Punjene jagode
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
04/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
"Potrebna vam je hirurška tačnost i mnogo strpljenja, ali trud vredi - neverovatne punjene jagode"

Potrebni sastojci

  • jagode - 300 g
  • žele - 1 pakovanje, voćni, u prahu
  • pavlaka - 100 ml, slatka
  • korice pomorandže - 1 komad, Dr Oetker
* merne jedinice

Način pripreme

Jagode se očiste od drški i operu. Oštrim nožem se seče parče u osnovi jagode, da može da stoji.

Takođe se iseku poklopci, nakon čega se pažljivo izdube. Treba da se dobije nešto kao čašice. Za to je dobro da su voćke krupnije.

Žele se napravi prema uputstvu na pakovanju. Kada počne da se želira zahvati se kašičicom i jagode se pune.

Stavljaju se u frižider na nekoliko sati.

Nakon što se žele stegne, jagode se ukrašavaju umućenom pavlakom. Odozgo se posipaju koricama pomorandže.

Serviraju se ohlađene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: