Ređano povrće sa prelivom od kačkavalja

04/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3143
"Bogato pečeno jelo sa mnogo povrća i sočnim prelivom od kačkavalja - pravi praznik za čula "
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano520
  • Pregledi tokom meseca519
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada, srednji
  • luk - 1 velika glavica
  • tikvice - 2 komada, srednje
  • paradajz - 3 komada, srednji
  • so
  • biber
  • voda - 200 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • čubar - mrvljeni
  • za preliv
  • jaja - 1 komad
  • majonez - 2 kašike
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se očisti i opere. krompir se iseče na kriške, luk na polumesece, tikvice - na kolutove, a paradajz - po izboru.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređa se povrće, tako što se počinje od krompira. Slede luk, tikvice i paradajz.

Po jedan sloj se pravi od svake vrste, svaki sloj se soli i začinjava biberom odvojeno. Naliva se voda.

U odvojenoj posudi se pomešaju jaje, majonez i pavlaka. Ovom smesom se preliva povrće.

Jelo se peče u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 1 sat, nakon čega se posipa narendanim kačkavaljem i mrvljenim čubrom. Vraća se u rernu dok kačkavalj ne dobije lepu preplanulost.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija