Francuska seoska torta sa slatkom od borovnica

04/06/2018
"Prefinjena zadovoljstva na francuski način - raskošna francuska seoska torta "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano209
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 200 ml
  • med - 2 supene kašike
  • soda - 2 kašičice
  • maslac - 50 g
  • brašno - 400 g
  • za fil
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer - 2/3 šolje
  • orasi - mleveni
  • slatko od borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu kora sipajte sve navedene sastojke u šerpu i mešajte, dok ne provri na tihov vatri - neka se zgusne i dobije zlatnu boju.

Ostavite smesu da se ohladi i sipajte brašno. Postepeno mesite testo i podelite ga na 5 jednakih lopti. Od svake razvucite jednake i tanke okrugle kore. U pleh, obložen papirom za pečenje stavite koru. Svaku pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 5-6 minuta.

Svaku gotovu koru dok je još topla oblikujte u pravilan, okrugao oblik, da bi mogla torta da bude ravna i da bude lepa- Radite to dok su kore jop tople, zato što kad se ohlade, stvrdnu se i nije dobro da sečete.

Za fil viljuškom dobro umutite kiselu pavlaku i šećer.

Svaku koru sastavite kremom i namažite slatkom od borovnica. Na kraju celu tortu namažite kremom i obilno pospite mlevenim orasima.

Ostavite francusku seosku tortu u frižideru da omekša.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti