Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženo Pile»Brzo pile na kineski način sa zelenim paprikama i tikvicama

Brzo pile na kineski način sa zelenim paprikama i tikvicama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2485971157
Brzo pile na kineski način sa zelenim paprikama i tikvicama
Fotografije: Anelia Terzieva
3 / 4
04/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Specijalno za ljubitelje azijske kuhinje - veoma lako za pripremu, brzo pile na kineski način sa zelenim paprikama i tikvicama"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • tikvice - 1 komad
  • zelene paprike - 2 komada
  • beli luk - 3 čena
  • soja sos
  • masnoća - za prženje
  • brašno - malo za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pile isečemo na krupne kocke i začinjavamo solju i biberom. Po želji može da se marinira, ali meni ispadne dosta krhko i nema potrebe.

Uvaljamo meso u brašno, tako da višak spadne, da ne zagori posle u masnoći. Isečemo na krupno tikvicu i papriku.

Zapržimo piletinu u prethodno zagrejanom voku sa malo masnoće. Nakon što postane zlatasta, izvadimo je.

Propržimo blago iseckan beli luk, a nakon toga dodajemo i paprike i tikvice. Nakon što se i one zaprže, ali ipak ostanu hrskave, vraćamo piletinu u tiganj.

Dodajemo malo soja sosa i pržimo na kratko, tek toliko da se ukusi pomešaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: