Crni vrganj u maslacu

05/06/2018
"Tobože samo obične pečurke u maslacu, a mi smo se tako uzbudili - sigurno zato što su mnogo ukusne "
Priprema18 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno33 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crni vrganj - 300 g
  • maslac - 60 g
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • peršun - 3 supene kašike, iseckan
  • so - po ukusu
  • sirće - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada.

Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli. Kad počne da dobija boju, stavite maslac i beli luk, sitno iseckan ili na tanke kriške, i kuvajte još nekoliko minuta dok ne omekšaju dobro pečurke, i dok ne upiju miris belog luka i maslaca.

Stavite sirće i peršun, kratko promešajte i odmah servirajte. Prijatno!

Jednostavno i izuzetno ukusno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija