Torta sa trešnjama i puslicama

04/06/2018
"Bolja od hiljadu poljubaca - torta sa trešnjama i puslicama "
Priprema60 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno75 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 400 g, kisela
  • pavlaka - 100 ml, slatka, za mućenje
  • keks - 6 - 7 komada
  • keksići - 7 komada puslice (Maršmelou)
  • trešnje - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • želatin - 1 kesica
  • mleko - 50 ml, sveže
  • puslice - za ukras, domaće
* merne jedinice

Način pripreme

Prečnik kalupa za tortu sa ivicama koje se otvaraju - 25 cm.

Očistite trešnje i stavite ih na vatru u maloj šerpi sa šećerom, sokom od limuna i 2-3 supene kašike vode. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok trešnje ne omekšaju. Skinite sa vatre i ostavite da se ohlade.

Potopite keks u sveže mleko i poređajte po dnu kalupa za tortu. Sipajte želatin u posudu i dodajte 2-3 supene kašike vode. Ostavite da nabubri. Kad bude gotov želatin sipajte ga u hladne trešnje i mešajte dok se ne rastopi.

Promešajte kiselu pavlaku u posudi. Dodajte smesu od trešanja i želatina. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Dodajte je u trešnje i kiselu pavlaku.

Prethodno izmerite maršmelou da ne bi virio izvan kalupa i odsecite donji deo sa keksom. Poređajte ih u kalup preko keksa. Sipajte smesu od pavlake i poravnajte. Tortu stavite u frižider da se ohladi i stegne. Ukrasite domaće pripremljenim malim puslicama.

slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija