Svinjska plećka sa svežim graškom

06/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3002
"Ko može da odoli ovoj klasičnoj kombinaciji, ko "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano143
  • Pregledi tokom meseca143
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite plećku na krupne parčiće, a luk i šargarepu - na sitno.

U drugu manju šerpu stavite vodu da provri sa malo soli i blanširajte grašak oko 5 minuta, operite i ocedite.

Sipajte ulje u šerpu i izdinstajte meso, malo kasnije dodajte luk i šargarepu.

Zajedno ih propržite oko 5 minuta. Pospite alevom paprikom i dodate svež blanširan grašak, sipajte vodu toliko da se prekrije.

Pokrijte poklopcem i ostavite jelo da se krčka na umerenoj ringli. Probajte nakon 30 minuta i ako je omekšalo, sipajte paradajz pire i začine.

Kuvajte dok se grašak sa mesom potpuno ne skuva.

Peršun možete da dodate pre nego što isključite ringlu ili pospite tanjire pre serviranja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija