Prženo-pečena piletina sa krompirom, karijem i pivom

07/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Život je previše kratak da bi brojali kalorije i da se brinemo - zato i prženo, pa i pečeno pile s krompirom "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano140
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se posipaju solju i karijem i blago se zaprže u ulju da se zapečate.

Krompir se oljušti, opere i iseče na deblje kriške. Stavlja se u posudu za pečenje. Posipa se solju, biberom i alevom paprikom, začinom od povrća i origanom. Dodaje se i na krugove isečena šargarepa.

Dodaje se i paradajz pire i oko 10-12 kašika ulja od prženja pileta. Sve se mnogo dobro promeša.

Pileći bataci se poređaju između krompira.

Sve se preliva pivom i peče se u jakoj rerni dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti