Retro kolač od jagoda

08/06/2018
"Retro će uvek biti u modi, jer će svi želeti da probaju ovaj sočan retro kolač od jagoda "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano221
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 200 g
  • vanilin šećer - 1/2 kesice
  • sveže mleko - 120 ml
  • brašno - 1 šolja, izvršita
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • rakija od jagode - 1 kašika ili drugi alkohol
  • kakao - 1 kašika, za šaru
  • za preliv
  • sveže mleko - 200 ml
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • vanilin šećer - 1/2 kesice
  • mazanje
  • slatko od jagoda - 4 kašike
  • jagode - za dekoraciju, sveže
  • kokosovo brašno
  • glazura
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 100 g
  • kakao - 2 - 3 kašike, tamni
  • kukuruzni skrob - 2 kašike
  • maslac - 40 g
  • ruzmarin - grančica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se žicom ili miksreom umute jaja i šećer. Dodaje se sveže mleko i vanilin šećer, na kraju rakija od jagode, brašno i prašak za pecivo, prosejani kroz sito.

Promeša se, sipa se belo testo na papir u pravougaonu posudu za pečenje, u ostatku se promeša kakao i formira se rešetka po kojoj se prolazi sa štapićem da bi se dobila šara.

Kora se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva, 30 minuta. Za sirup se umute šećer, vanila i sveže mleko.

Kora se vadi na rešetku i sklanja se papir. Vraća se u posudu za pečenje, odozgo se izbuši viljuškom i preliva se mlačnim sirupom. Maže se slatkom od jagoda.

Glazura se priprema u kaseroli na slaboj vatri, tako što se pomešaju sveže mleko, šećer, kakao, kukuruzni skrob i meša se žicom da se zgusne. Sklanja se sa ringle i dodaje se maslac, meša se dok se ne istopi.

Kolač se seče na kvadrate i preliva se glazurom. Ukrašava se polovinama jagoda, strukom ruzmarina i posipa se belim kokosovim brašnom.

Ostavlja se u frižider da se stegne i nakon 2-3 sata se jede.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti