Hlepčići punjeni kačkavaljem, pečeni na tiganju

08/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3225
"Ne pokušavajte da im odolite, predajte se iskušenju i uživajte u svakom zalogaju ovih hlepčića punjenih kačkavaljem "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano921
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sir - 300 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 4 šolje i malo za dodatno mešanje
  • kačkavalj - 10 komada
  • ulje - 10 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte kiselo mleko sa sodom, nakon što naraste dodajte so i šećer, promešajte. Dodajte namrvljeni sir i prosejano brašno, zamesite meko po prstima skoro lepljivo testo, dodatno zamesite sa malo brašna.

Podelite testo na 10 jednakih loptica, svaku lopticu razvijte u tanku koru, stavite 1 parče kačkavalja i savijte krajeve, kad pokrijete nadevom, razvijte u novu veću koru.

Zagrejte tiganj sa 1 kašikom ulja na slaboj vatri, stavite jedan od hlepčića i pecite pod poklopcem dok ne porumeni. Okrenite hlepčić i ispecite sa druge strane, ali sad već bez poklopca.

Pre prečenja svakog hlepčića nalivajte po 1 kašiku ulja u tiganj. Sjajni hlepčići sa kojima možete da poližete prste!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija